Bekal utk suami g kawad kl esok...
#sambal belacan
#2bulan pn masih boleh dimakan...
#resepi ada kt gambar
#belajar dgn mertua...petua kedai makan dikelantan...hehehehe
#2bulan pn masih boleh dimakan...
#resepi ada kt gambar
#belajar dgn mertua...petua kedai makan dikelantan...hehehehe
1-bahan2 cili padi merah + cili merah besar + bwg putih + limau kasturi + belacan + cuka + garam + gula + ajinamoto
2-Potong cili besar + bwg putih + cili padi...basuh & tos sehingga kering...
Limau kasturi dibelah 2 dan dibuang biji..
Campur semua bahan & kacau sebati dlm bekas..
Limau kasturi dibelah 2 dan dibuang biji..
Campur semua bahan & kacau sebati dlm bekas..
3-masa nk blender jgn boh air..klau rase kering...just tmbah cuka...klau boh air..sambal xtahan lama ye...
untuk tahan lama simpan dalam peti ais ye
No comments:
Post a Comment